12 C
Craiova
miercuri, 1 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateTribunalul Prahova are mare nevoie de judecători

Tribunalul Prahova are mare nevoie de judecători

Criză de judecători la Tribunalul Prahova, unde aproape jumătate din schema de personal este vacantă. Din acest motiv, magistraţii se luptă din răsputeri să aibă capul limpede atunci când studiază cazurile. Un judecător a ajuns acum să aibă zilnic, pe masă, şi 120 de dosare, în condiţiile în care, normal ar fi să aibă maximum 40.

Tribunalul Prahova se confruntă cu această lipsă de magistraţi din anul 2006. Anul trecut s-a organizat un concurs însă judecătorii nu s-au înghesuit să vină la examen.

"La acest moment sunt foarte puţini magistraţi care îndeplinesc condiţiile de promovare, la alte instanţe din judeţ, judecătorii sunt din localitate şi vor să rămână acolo", a declarat Alina Anton, vicepreşedinte Tribunalul Prahova.

La Tribunalul Prahova ar trebui să fie 40 de judecători. Sunt 26 acum, însă doar 20 intră în completele de judecată întrucât şase deţin funcţii de conducere. Din acest motiv, magistraţii sunt nevoiţi să rezolve, în medie, 120 de dosare zilnic.

Oamenii nu privesc cu ochi buni această situaţie, mai ales că din cauza deficitului de judecători, şedinţele ţin până seara târziu.

Tribunalul Prahova a scos la concurs, pentru luna octombrie, nouă posturi de judecători pe care s-au înscris numai şapte candidaţi.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS